Butternut Squash and Ginger Soup

Butternut Squash and Ginger Soup

3.3 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • vegetable oil
    15 g
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    15 g
  • butternut squash cut in pieces (2 cm) (see tip)
    395 g
  • floury potato (e.g. Maris Piper), peeled, cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • raw cashew nuts
    60 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground white pepper
    2 pinches
  • water adjust to desired consistency (see tip)
    700 - 750 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 697 kJ / 166 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...