Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g vegetable oil
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 395 g butternut squash, cut in pieces (2 cm) (see tip)
- 100 g floury potato (e.g. Maris Piper), peeled, cut in pieces (2 cm)
- 60 g raw cashew nuts
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground white pepper
- 700 - 750 g water, adjust to desired consistency (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 697 kJ / 166 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Creamy Pea Soup
40min
Versatile Smooth Soup
45 min
Creamy tomato soup
30min
Vegetable soup
35 min.
Broccoli and stilton soup
30min
Creamy Courgette Soup
25min
Vegetable Soup
35 min.
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Curried Butternut Cream Soup
35 min.
Celeriac and Apple Soup
55 Min
Leek and Potato Soup (TM5)
40min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min