Porcini Mushroom Risotto

Porcini Mushroom Risotto

2.7 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • fresh parsley leaves only (approx. 20 g)
    1 bunch
  • shallot halved
    30 g
  • fresh porcini mushrooms cleaned, cut in pieces
    300 g
    40 g dried porcini mushrooms, soaked in water until soft, squeezed
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • risotto rice (eg. carnaroli, Arborio) (14 minutes cooking time)
    320 g
  • dry white wine
    60 g
  • water
    800 g
  • fine sea salt
    1 tsp
    1 heaped tsp meat stock paste
  • unsalted butter diced
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 444 kcal / 1861 kJ
Białko 8.1 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 69.5 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...