Porcini Mushroom Risotto
TM6 TM5 TM31

Porcini Mushroom Risotto

2.7 (12 ocen)

Składniki

  • 1 bunch fresh parsley, leaves only (approx. 20 g)
  • 30 g shallot, halved
  • 300 g fresh porcini mushrooms, cleaned, cut in pieces
    lub 40 g dried porcini mushrooms, soaked in water until soft, squeezed
  • 30 g extra virgin olive oil
  • 320 g risotto rice (eg. carnaroli, Arborio) (14 minutes cooking time)
  • 60 g dry white wine
  • 800 g water
  • 1 tsp fine sea salt
    lub 1 heaped tsp meat stock paste
  • 30 g unsalted butter, diced

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1861 kJ / 444 kcal
Białko
8.1 g
Węglowodany
69.5 g
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy