Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g vegetables (e.g. carrots, celeriac, peas, cauliflower, broccoli), cut in pieces (see tip)
- 600 g floury potatoes, peeled, cut in slices (0.5 cm)
- 1 - 1 ¼ tsp salt, to taste
- 250 g milk
- 30 g butter
- 1 pinch ground nutmeg (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Creamy vegetable soup, steamed chicken with vegetable tagliatelle and mustard sauce
45min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1h 15min
Vegetable-potato-meat purée
35min
Fruit Nectar
10min
Apple Punch
30min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Yoghurt Dressing
5min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35min
Stuffed vegetables
1h 5min
Berry mousse
4h 50min
Banoffee Brazilian Pavé
1 godz. 25 min
Crème caramel
2 godz. 45 min