Potato and Vegetable Purée
TM6 TM5 TM31

Potato and Vegetable Purée

4.5 (6 ocen)

Składniki

  • 400 g vegetables (e.g. carrots, celeriac, peas, cauliflower, broccoli), cut in pieces (see tip)
  • 600 g floury potatoes, peeled, cut in slices (0.5 cm)
  • 1 - 1 ¼ tsp salt, to taste
  • 250 g milk
  • 30 g butter
  • 1 pinch ground nutmeg (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1099 kJ / 263 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
10 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy