Urządzenia i Akcesoria
Potato and Vegetable Purée
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
vegetables (e.g. carrots, celeriac, peas, cauliflower, broccoli), cut in pieces (see tip)400 g
-
floury potatoes peeled, cut in slices (0.5 cm)600 g
-
salt to taste1 - 1 ¼ tsp
-
milk250 g
-
butter30 g
-
ground nutmeg (opcjonalnie)1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
9 g
Kalorie
1099 kJ /
263 kcal
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baked spinach and eggs
35 min
Leek Quiche
1 godz. 20 min
Potato and vegetable purée
45 min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35 min
Aubergine Bhurta
30 min
Chickpea Soup (Revithia)
1 godz. 40 min
Cereal and fruit purée
20 min
Vegetable-potato-meat purée
35 min
Mushroom pie
1 godz. 30 min
Pumpkin Soup
35 min
Tomato Rice
30 min
Tomato Sauce
40 min