Spejlæg med blomkål og kartofler (2500 kcal)

Spejlæg med blomkål og kartofler (2500 kcal)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portioner

Składniki

  • smør skåret i stykker
    60 - 100 g
  • rasp (se tip)
    30 - 50 g
  • vand
    500 g
  • kartoffel skåret i 3 cm stykker
    700 g
  • blomkål opdelt i små buketter
    400 - 500 g
  • æg
    4 - 8
  • salt
  • sort peber, stødt
  • vegetabilsk olie til smøring af Varomaen
  • dild, frisk hakket, til pynt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 162 mg
Białko 13 g
Kalorie 1474 kJ / 352 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie