Couscous with Lamb and Vegetables

4.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • cilantro roughly chopped
    4 sprigs
  • fresh parsley, leaves only
    4 sprigs
  • onions quartered
    4 oz
  • lamb shoulder cut into pieces (1½ in.)
    16 - 17 ½ oz
  • salt divided
    3 tsp
  • freshly ground black pepper to taste
    ½ tsp
  • olive oil divided
    2 oz
  • carrots
    5 oz
  • turnips
    3 oz
  • zucchini
    7 oz
  • couscous
    10 ½ oz
  • water divided
    29 ½ oz
  • ground cinnamon
    1 ½ tsp
  • dried ground ginger
    1 tsp
  • raisins
    3 ½ oz
  • canned garbanzo bean drained
    9 oz
  • ground saffron
    1 pinch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 35.1 g
Kalorie 3835.4 kJ / 916.7 kcal
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 101 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...