Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
- 10 oz whole milk
- 4 egg yolks, from large eggs
- 1 pinch salt (opcjonalnie)
- 2 oz sugar
- ½ vanilla bean pod
Meringue Islands
- 1 oz sugar
- 6 egg whites, from large eggs
- 1 pinch salt
- 1 oz liquid caramel (see Tip) (opcjonalnie)
- 1 oz chopped pistachios, unsalted (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 884 kJ / 211 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Hollandaise Sauce
15 Min
Chocolate Mousse
3h 20 min
Crème Caramel (Flan)
3h
Tiramisu
5h 20 min
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Sabayon (Zabaglione)
15 Min
Pasta Salad with Trout and Vegetables
45min
Focaccia with Onions
1 Std. 30 Min
Salmon Tartare
10min
Chocolate Ice Cream
12 godz.
Frozen Fruit Sorbet
5min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 Min