Floating Islands
TM5 TM6

Floating Islands

4.5 (12 ocen)

Składniki

Vanilla Sauce (Crème Anglaise)

  • 10 oz whole milk
  • 4 egg yolks, from large eggs
  • 1 pinch salt (opcjonalnie)
  • 2 oz sugar
  • ½ vanilla bean pod

Meringue Islands

  • 1 oz sugar
  • 6 egg whites, from large eggs
  • 1 pinch salt
  • 1 oz liquid caramel (see Tip) (opcjonalnie)
  • 1 oz chopped pistachios, unsalted (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
884 kJ / 211 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy