Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 egg yolks, from large eggs
- 8 oz milk
- 1 pinch salt (opcjonalnie)
- 2 oz sugar
- ½ vanilla bean pod
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 563.2 kJ / 134.6 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 31.1 mg
Alternatywne przepisy
Mayonnaise
5 Min
Béchamel Sauce
15min
Hollandaise Sauce
15min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15min
Rice Pudding
1 Std. 10 Min
Béarnaise sauce
15min
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min
Crème Pâtissière
15min
Jambalaya, Spicy Soup and Fruit Crumble
1 Std. 45 Min
Hot Fudge Sauce
1h 20min
Fruit Sauce (Coulis)
10min
Crème Caramel (Flan)
3 Std.