Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter Dough
- 2 ½ oz whole milk
- 2 ¼ tsp active dry yeast (1 package)
- 1 tsp sugar
- 4 ½ oz bread flour
- warm water, to cover dough
Dough
- 4 oz sugar
- 1 lemon, organic, zest only, no white pith
- 1 orange, organic, zest only, no white pith
- 2 oz whole milk
- 2 ½ oz unsalted butter, room temperature
- 2 large eggs
- 4 tsp active dry yeast (2 packages)
- 1 oz orange flower water (see Variation)
- 16 oz bread flour, plus extra to dust
- 1 pinch salt
Forming and Decorating
- 1 large egg, whisked
- 4 - 5 oz candied fruit, mixed, to taste
- 1 oz sliced almonds
- 1 ½ oz sugar (moistened with a few drops water)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1493.8 kJ / 357 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 53.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Meringue Pie
2h 30 min
Chocolate Ice Cream
12h
Baguettes
3h 45min
Crêpes
1h 15 min
Cultured Butter
12u. 15min
Apple Tart (TM6)
1h
Devil's Food Cake
1h 20 min
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts
6h 10min
Waffles
25 min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 min
Fruit Ice Cream
5min
Steamed Mahi Mahi and Mixed Vegetable Parcels
1h 15 min