
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter Dough
- 2 ½ oz whole milk
- 2 ¼ tsp active dry yeast (1 package)
- 1 tsp sugar
- 4 ½ oz bread flour
- warm water to cover dough
Dough
- 4 oz sugar
- 1 lemon organic, zest only, no white pith
- 1 orange organic, zest only, no white pith
- 2 oz whole milk
- 2 ½ oz unsalted butter room temperature
- 2 large eggs
- 4 tsp active dry yeast (2 packages)
- 1 oz orange flower water (see Variation)
- 16 oz bread flour plus extra to dust
- 1 pinch salt
Forming and Decorating
- 1 large egg whisked
- 4 - 5 oz candied fruit, mixed to taste
- 1 oz sliced almonds
- 1 ½ oz sugar (moistened with a few drops water)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 357 kcal / 1493.8 kJ
- Białko
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 60 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 53.3 mg