Cremet gulerod-quinoasuppe (1500 kcal)

Cremet gulerod-quinoasuppe (1500 kcal)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portioner

Składniki

  • fetaost skåret i 1 cm tern
    100 g
  • solsikkekerne tidligere ristet
    40 g
  • kokosolie
    25 g
  • skalotteløg skåret i halve
    40 g
  • fed hvidløg
    1
  • gulerod skåret i stykker
    300 g
  • persillerod skåret i stykker
    100 g
  • timian, frisk
    2 kviste
  • spidskommen, stødt
    1 tsk
  • gurkemeje, stødt
    ¼ tsk
  • cayennepeber, stødt
    1 knivspids
  • sort peber, stødt
    1 knivspids
  • salt
    ½ - 1 tsk
  • vand
    1000 g
  • quinoa
    70 g
  • grøntsagsbouillon
    2 tsk med top
    2 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
  • timian, frisk til pynt

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 296 kcal / 1238 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 745 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie