Misosuppe med tofu

Misosuppe med tofu

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

  • vand
    1600 g
  • kombu (7-10 cm)
    1 stykke
  • shiitake svampe, tørrede (ca. 20 g), skåret i skiver
    5
  • ingefær skrællet og skåret i tynde skiver
    3 cm
  • fed hvidløg delt i to
    1
  • wakame tangflager, tørrede (se tips)
    2 spsk
  • gulerod skrællet og delt i tændstikker eller "spaghetti" (se tips)
    100 g
  • radiser skrællet og delt i tændstikker eller "spaghetti" (se tips)
    150 g
  • tofu, fast delt i tern (2 cm) (se tip)
    200 g
  • blandede grøntsager valgfri, asiatiske og skåret i stykker (3 cm)
    200 g
  • misopasta
    2 spsk
  • soyasauce
    1 spsk
  • sesamolie, koldpresset, lys eller mørk
    2 tsk
  • salt efter smag
    1 tsk
  • sesamfrø
    2 spsk
  • koriander, frisk kun blade
    3 kviste
  • forårsløg skåret i tynde skiver
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 148 kcal / 622 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1484 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie