Kyllingelaksa

Kyllingelaksa

4.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 portioner

Składniki

  • fed hvidløg
    2
  • gurkemeje, stødt
    1 tsk
  • chili, tørret i flager efter smag
  • forårsløg kun en hvide del
    2
  • peanutbutter
    1 spsk
  • koriander, frisk
    15 g
  • østerssauce
    20 g
  • shoyu, soyasauce
    10 g
  • sesamolie, koldpresset, lys eller mørk
    10 g
  • ingefær (se tip)
    2 cm
  • græskar skåret i stykker
    120 g
  • kyllingebryst, med eller uden skind, uden ben skåret i strimler (3 cm)
    500 g
  • kinesisk 5-spice krydderi
    2 tsk
  • vand
    880 g
  • boullion efter præference
    1 terning
  • asparges trimmet og skåret i små stykker
    1 bundt
  • kokosmælk, light, fra dåse
    200 g
  • glasnudler
    130 g
  • rød chili, frisk skåret i skiver, til servering
  • lime skåret i kiler, til servering

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 893 kcal / 3735 kJ
Białko 59 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 758 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie