Grøntsagssuppe med brændenælder og drys (2500 kcal)

Grøntsagssuppe med brændenælder og drys (2500 kcal)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portioner

Składniki

Drys
  • nødder, hele, blandet fx mandler, valnødder, hasselnødder
    200 g
  • brød, daggammelt skåret i ca 1 cm stykker
    300 g
  • blandede frø fx græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø
    100 g
  • karry
    1 tsk
  • balsamico
    40 g
  • honning
    30 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    60 g
Grøntsagssuppe med brændenælder
  • løg (ca. 200 g)
    2
  • asparges, hvide (ca. 150 g) eller 5 grønne asparges (ca. 150 g)
    5
    ⅓ broccoli, (ca. 150 g) eller 5 grønne asparges (ca. 150 g)
  • courgette (ca. 600 g)
    1
  • porre (ca. 150 g)
    1
  • vand
    600 g
  • salt
    2 tsk
  • ingefær skåret i 2 mm skiver
    15 g
  • allehånde, hele
    1 tsk
  • ekstra jomfruolivenolie
    30 g
  • brændenælder vasket og tørret (se tip)
    50 g
  • blandede krydderurter, friske fx rosmarin, merian, oregano, timian, basilikum, kun blade
    10 g
  • sort peber, stødt
    2 knivspidser

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 635 kcal / 2659 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 676 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie