Chorizogulasch med grøntsager, kikærter og pasta

Chorizogulasch med grøntsager, kikærter og pasta

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

  • fed hvidløg
    2
  • løg halveret
    100 g
  • rød peberfrugt opdelt
    100 g
  • olivenolie
    25 g
  • røget paprika, stødt
    ½ tsk
  • chorizo skåret i skiver (1,5 cm)
    200 g
  • tomater frisk eller på dåse, skåret i stykker (2 cm)
    150 g
  • laurbærblad, tørret
    1
  • vand
    600 g
  • kogt vand, fra grøntsager
    20 g
  • citronsaft
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • salt
    ½ tsk
  • hvide kikærter, dåse
    400 g
  • artiskokhjerte, i olie eller frosset
    200 g
    200 g grønne ærter, dåse, eller frosset
  • pasta, tørret
    150 g
  • tørret persille eller friskhakket
    ½ tsk

Wartości odżywcze na 4 portioner

Kalorie 2240 kcal / 9372 kJ
Białko 98 g
Tłuszcz 113 g
Węglowodany 214 g
Błonnik 39 g
Tłuszcz nasycony 34 g
Sód 4985 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie