Spaghetti di patatine fritte con salsa all'aglio

Spaghetti di patatine fritte con salsa all'aglio

4.0 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porzione

Składniki

  • 800 g di patate a pasta farinosa senza le estremità
  • 1 cucchiaino di aglio in polvere
    1 cucchiaino di cipolla in polvere
  • 1 cucchiaino di prezzemolo secco
  • ½ cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • olio di arachidi
  • 2 spicchi di aglio
  • 5 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 150 g di yogurt naturale non dolcificato
  • 20 g di maionese
  • 20 g di ketchup

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 265.2 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 625 kJ / 149.4 kcal
Tłuszcz 3.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 26.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...