
Wersje kompatybilne
Spaetzles aux asperges, sauce crémeuse à l'ail des ours
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'huile végétale
- 250 g d'asperges vertes coupées en biseau (3 cm)
- 30 g de pignons de pin
-
20
g de feuilles d'ail des ours fraîches grossièrement hachées
lub 20 d'épinards frais grossièrement hachés - 100 g d'oignon coupé en deux
- 10 g de farine de blé
- 300 g d'eau
-
1
c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte
lub 1 cube de bouillon de légumes émietté - ½ c. à café de sel et un peu pour assaisonner
- ¼ de c. à café de poivre moulu et un peu pour assaisonner
- 500 - 600 g de nouilles aux œufs, type spaetzle, fraîches
- 200 g de poivron rouge
- 200 g de crème
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 825 kcal / 3451 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Węglowodany
- 106 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 324 mg