Légumes rôtis à la grecque au pesto de roquette et au citron

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

Le pesto de roquette
  • de parmesan en morceaux
    60 g
  • le zeste d'un citron jaune
  • de pignons de pin
    30 g
  • gousses d'ail
    2
  • de roquette
    85 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    75 g
  • de sel
    ¼ c. à café
Les légumes
  • de brocoli, détaillé en bouquets
    560 g
  • d'oignon rouge en fines tranches
    220 g
  • de tomates cerise coupées en deux
    220 g
  • de feta émietté
    150 g
  • d'huile d'olive et un peu pour la plaque de four
    15 g
  • citrons jaunes coupés en deux
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 329.5 kcal / 1378.6 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 14.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 497 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...