
Urządzenia i Akcesoria
Coffee Rubbed Skirt Steak with Caper Salsa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 portion
Składniki
Coffee Spice Rub
-
ancho chilli powder1 tbsp
-
paprika, smoked, ground1 tbsp
-
cumin, ground1 tbsp
-
cinnamon, ground½ tsp
-
coriander, ground1 tsp
-
brown sugar substitute e.g. Sukrin Gold1 tbsp
-
thyme, dried1 tsp
-
cayenne pepper, ground½ tsp
-
coffee bean, roasted2 teaspoon
-
beef skirt (140 g-225 g ea.)2 - 4
-
salt to season, to taste
Caper Salsa
-
flat-leaf parsley leaves and tender stems30 g
-
lemon thin peel only, no pith, plus 1 tbsp juice1
-
garlic clove1
-
caper, pickled drained1 tsp
-
Dijon mustard1 tsp
-
extra virgin olive oil60 g
-
salt to taste
-
red chilli, fresh½
-
black pepper, ground to taste
-
extra virgin olive oil1 tbsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
1053.5 kcal /
4407.8 kJ
Białko
113.2 g
Tłuszcz
63 g
Węglowodany
19.5 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Sód
498.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Pink with Purpose
9 Przepisów
Kanada
Kanada