Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz shallots, cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 1 oz ginger, peeled, sliced in thin rounds
- ½ oz vegetable oil
- 1 red chili pepper, destemmed and deseeded, plus extra, thinly sliced, to garnish
- 13 ½ oz canned coconut milk
- 12 oz water
-
1
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube, crumbled - 1 tbsp red curry paste
- 10 ½ oz sweet potatoes, peeled, diced (½ in.)
- ½ oz lime juice
- 1 oz dark brown sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 7 oz cherry tomatoes, halved
- 1 ½ oz fresh baby spinach
- 16 oz white fish fillets, skinless (e.g. cod, seabass), cut into pieces (1-1½ in.)
- fresh cilantro, chopped, to garnish
- 1 lime, cut into wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1318.1 kJ / 315 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 490.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mushroom and Wild Rice Soup
30min
Korean Beef Bowl
1h
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
35min
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1 Std. 5 Min
Grisons Barley Soup
55 min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
45min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1h
Parmesan Stock Cubes
35min
Salmon Miso Soup
30min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 min
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40min
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30min