Korean Beef Bowl

Korean Beef Bowl

4.5 55 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Chili Soy Beef
  • flank steak cut into strips (¼ in.)
    16 oz
  • soy sauce
    1 oz
  • Korean chili paste (gochujang)
    1 oz
  • sesame oil
    ½ oz
  • dark brown sugar
    1 tbsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Dressing
  • green apple (4 oz prepared, peeled and cored)
    1
  • yellow onions cut into pieces
    4 oz
  • garlic clove
    1
  • sugar
    ½ oz
  • Korean chili paste (gochujang)
    2 oz
  • mirin
    1 oz
  • sesame oil
    1 oz
  • water
    2 oz
  • lemon juice
    ½ oz
  • soy sauce
    ½ oz
Vegetables and Assembly
  • jasmine rice
    7 oz
  • water
    42 oz
  • salt
    1 tsp
  • baby spinach
    3 ½ oz
  • non-stick cooking spray
  • large eggs cold
    4
  • salt to season
  • white button mushrooms (opcjonalnie) sliced
    3 ½ oz
  • zucchini julienned
    4 oz
  • carrots julienned
    4 oz
  • green onions sliced in rounds, to garnish
    1 - 2
  • toasted sesame seeds

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 633 kcal / 2648 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1137 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...