Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM5)

Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM5)

4.2 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

  • soy sauce
    2 oz
  • honey
    1 ½ oz
  • brown sugar
    ½ oz
  • rice vinegar
    1 oz
  • grated fresh ginger
    1 tsp
  • chili powder
    ¼ tsp
  • sake (rice wine)
    2 ½ oz
    2 ½ oz water, (rice wine)
  • chicken thighs, skin on and bone in (approx. 6 oz ea.)
    4
  • water
    48 oz
  • lemon juice
    2 tsp
  • corn starch
    1 ½ tsp
  • toasted sesame seeds
    1 tbsp
  • spring onion cross-sliced
    1 - 2
  • fresh chili cored, cut diagonally
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 24 g
Kalorie 1291 kJ / 309 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...