Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g zucchini, baby, washed, ends trimmed, cut to fit through wide feeder
- 1 brown onion, cut in half, to fit wide feeder tube
- 250 g apple cider vinegar
- 110 g caster sugar
- 2 tsp yellow mustard seeds
- 1 tsp coriander seeds
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 tsp black peppercorns
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 1 ½ tbsp sea salt flakes
- Wartości odżywcze
- na 920 g
- Kalorie
- 2718.4 kJ / 649.7 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 140.9 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 8478.5 mg
Alternatywne przepisy
Beef and cashew nut yellow curry
25 Min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Chile con queso cob loaf
40 dk
Five spice chicken with asparagus and pea salad
2h 10min
Blueberry Jam
35 dk
Ras el hanout
10 Min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 Min
Pickled red onions (Thermomix® Cutter)
1 Std. 50 Min
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1 Std. 40 Min
Pan de Sal
2 Std. 20 Min
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24h 25 min
Burger pickles (Thermomix® Cutter)
2h 10min