Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 5 - 6 Beurre Bosc pears (approx. 700 g - see Tips), just ripe, unpeeled, quartered and cored
- 40 g lemon juice
- 100 g water
- 500 g white sugar
- Wartości odżywcze
- na 800 g
- Kalorie
- 10224.4 kJ / 2443.7 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 624 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 23.8 g
- Sód
- 19.8 mg
Alternatywne przepisy
Sour cream pastry
25min
Hazelnut Truffles
1h 30min
Apple Peel and Spice Mix
50min
Pumpkin seed mix
40min
Turkey roulade with peaches and apricots
2 Std. 10 Min
Raspberry mini clafoutis
30 min
Apple shortcake
1h 50min
Steamed orange puddings
1h 25min
Pear Paste
10 Std.
Flaky filo fingers
1h 30min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Stewed apples with walnut crumble topping
25min