Urządzenia i Akcesoria
Kokosowy pudding ryżowy z bananem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
200 g mleczka kokosowego
-
620 g mleka
-
160 g ryżu białego
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego½ łyżeczki pasty waniliowej
-
¼ - ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
1 łyżka miodu plus dodatkowa ilość do podania
-
1 banan pokrojony w 1 cm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
72.4 mg
Białko
9.6 g
Kalorie
1885 kJ /
448.8 kcal
Tłuszcz
22.5 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
17.5 g
Węglowodany
51.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dieta lekkostrawna
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gofry w stylu tostów francuskich z owocami jagodowymi
30 min
Malinowo-kakaowa gryczanka
35 min
Budyń z syropem klonowym
20 min
Ryż w mleku kokosowym z mango
45 min
Ryż na mleku z musem malinowym
1 godz. 5 min
Owsianka dyniowa
25 min
Jaglany koktajl z tahini
15 min
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min
Budyń malinowy
10 min
Zapiekanka ryżowa z jabłkami
1 godz. 45 min
Kisiel jabłkowy
10 min
Budyń jaglany z borówkami i masłem orzechowym
40 min