Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 900 g de pommes de terre, en petits morceaux
- 1 gousse d'ail
- 10 feuilles de persil frais
- 1 œuf battu
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- du sel
- 50 g de farine de blé, pour le plan de travail
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1637 kJ / 391 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Bouza (crèmes à la noisette)
3 Std. 30 Min
Berkoukes (soupe de légumes aux pâtes plomb)
50 min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Pains batbout marocains
1 Std.
Kalb el louz (gâteau de semoule au sirop de fleur d’oranger)
13h 10min
Jus de fraises
10 min
Cachir de poulet aux olives
7 godz.
Pides aux trois fromages
1 Std. 40 Min
Crêpes aux mille trous
1 Std. 10 Min
Fekkas (biscuits croquants)
45 Min
Chakchouka aux œufs
50 min
M'semen (crêpes feuilletées)
2h