Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 285 g d'eau minérale
- 6 g de levure boulangère sèche
- 300 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 125 g de semoule de blé dur fine, et 2 c. à soupe
- 3 g de levure chimique
- 5 g de sel
- 20 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2949 kJ / 697 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 120 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Batbouts farcis à la viande hachée et tomate
2 Std. 10 Min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 Min
Soupe au boulgour et aux lentilles rouges (Soupe Ezogelin)
1h 5min
Pains batbout marocains
1 Std.
Baklava doré
25 godz. 25 min
Chorba tunisienne
45 Min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min
Batbout au fromage
30 Min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Msemen
40 Min
Harira
7h
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min