Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre
- 700 g de semoule de blé dur fine, et 3 c. à soupe pour le plan de travail
- 50 g d'huile d'olive
- 300 g de lait
- 2 sachets de levure chimique
- 3 c. à soupe de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 9071 kJ / 2160 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 273 g
- Tłuszcz
- 97 g
Alternatywne przepisy
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Mercimek (soupe de lentilles corail)
50min
Berkoukes (soupe de légumes aux pâtes plomb)
50min
Pains batbout marocains
1 Std.
Chorba tunisienne
45min
Msemen
40min
Krachel (brioches à l’anis)
2h 45min
Pastilla de poison et de fruits de mer
1 Std. 30 Min
Roulé de crêpe au chocolat (FR)
30min
M'semen (crêpes feuilletées)
2h
Amlou (pâte à tartiner aux amandes)
30min
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15 Min