Batbouts farcis à la viande hachée et tomate

Batbouts farcis à la viande hachée et tomate

3.4 50 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • d'eau
    120 g
  • de lait
    100 g
  • de levure boulangère sèche
    1 sachet
  • de miel
    1 c. à soupe
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    210 g
  • d'huile d'olive
    40 g
  • de sel
    6 pincées
  • de semoule de blé dur fine
    200 g
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • de cumin en poudre
    ¼ c. à café
  • de paprika fumé, moulu
    ¼ c. à café
  • de poivrons rouges coupés en morceaux
    125 g
  • de viande hachée (voir "Conseil(s)")
    200 g
  • de tomates coupés en morceaux
    200 g
  • de curry en poudre
    4 c. à café
  • de coriandre fraîche (opcjonalnie) et un peu pour le service
    2 brins
  • de poivre moulu
    3 pincées
  • fleur de sel pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 431 kcal / 1803.3 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 60.4 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 177.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...