Couscous tfaya au poulet

Couscous tfaya au poulet

4.2 21 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

Les oignons caramélisés
  • d'oignons coupés en quatre
    600 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de cannelle en poudre
    3 c. à café
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • de raisins secs
    125 g
  • d'eau
    200 g
  • cube de bouillon de volaille
    1
  • de miel
    2 c. à soupe
La préparation du poulet
  • d'oignons coupés en quatre
    100 g
  • d'huile d'olive
    5 c. à soupe
  • de curcuma en poudre
    1 c. à café
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café
  • cuisses de poulet (150 g chacune)
    4
  • d'eau
    970 g
  • de pistils de safran
    1 pincée
  • de graines de couscous moyennes
    300 g
  • de sel
    1 pincée
  • de persil frais
    ½ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 888 kcal / 3723 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 92 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...