Tajine de veau aux artichauts

Tajine de veau aux artichauts

4.2 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en quatre
    150 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive et 1 filet pour la poêle
    1 c. à soupe
  • de gingembre en poudre
    1 c. à soupe bombée
  • de curcuma en poudre
    1 c. à soupe bombée
  • de sauté de veau en morceaux
    800 g
  • d'eau
    300 g
  • petit bouquet de coriandre fraîche
    1
  • de safran
    1 pincée
  • de petits pois frais écossés
    200 g
  • d'olives violettes
    75 g
  • cœurs d'artichaut en conserve
    6
  • du sel
  • du poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 359 kcal / 1506 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...