Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g d'oignons, coupés en quatre
- 700 g de pommes de terre, coupées en six (environ 1000 g non pelé)
- 3 œufs
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de vinaigre
- 25 brins de persil frais, équeutés
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 1 c. à café de menthe déshydratée (opcjonalnie)
- 50 g de chapelure
- 1000 g de viande hachée (porc, poulet ou viandes mixtes)
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1396 kJ / 334 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pains de semoule Matlouh
2 godz. 10 min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Soupe au boulgour et aux lentilles rouges (Soupe Ezogelin)
1h 5min
Pain pide (pain turc)
2h
Pains batbout marocains
1h
Chorba tunisienne
45 min
Galettes d'Izmir
1h 5min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Msemen
40 min
Mijoté d'agneau, pommes de terre, petits pois, carottes et fregola sarda
1h 15min
Rfissa au poulet
1 godz. 20 min
Petits pains roulés au zaatar
4h 30min