Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de boulgour gros
- eau pour faire tremper le boulgour
- 90 g d'oignon, coupé en quatre
- 1 gousse d'ail
- 250 g de viande de bœuf hachée
- 15 brins de coriandre fraîche
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- du sel
- du poivre moulu
La farce
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 1 gousse d'ail
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- 250 g de viande de bœuf hachée
- 20 g de pignons de pin
- huile de friture
La sauce
- 250 g de yaourt à la grecque
- le jus d'un citron jaune
- 2 c. à soupe de zaatar
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 pièces
- Kalorie
- 2149 kJ / 513 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Bouza (crèmes à la noisette)
3h 30min
Soupe au boulgour et aux lentilles rouges (Soupe Ezogelin)
1 godz. 5 min
Chorba tunisienne
45 Min
Curry thaï de bœuf, pois gourmands et riz
1 Std. 15 Min
Café mocha
5 min
Bibimbap végétarien
1j
Frozen spritz
10 min
Umami bowl
1 Std. 15 Min
Basboussa à la pistache et à la rose
1j 25 menit
Keftas au four
1j 20 menit
Cholent d'hiver aux légumes et au bœuf
4j 30 menit
Babka pistache et fleur d'oranger
4j 5 menit