Kebbeh (boulettes au bœuf et au boulgour)

Kebbeh (boulettes au bœuf et au boulgour)

3.3 6 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 pièces

Składniki

La pâte
  • 250 g de boulgour gros
  • eau pour faire tremper le boulgour
  • 90 g d'oignon coupé en quatre
  • 1 gousse d'ail
  • 250 g de viande de bœuf hachée
  • 15 brins de coriandre fraîche
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • du sel
  • du poivre moulu
La farce
  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 1 gousse d'ail
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 c. à soupe de cannelle en poudre
  • 250 g de viande de bœuf hachée
  • 20 g de pignons de pin
  • huile de friture
La sauce
  • 250 g de yaourt à la grecque
  • le jus d'un citron jaune
  • 2 c. à soupe de zaatar
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • du sel
  • du poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièces

Białko 25 g
Kalorie 2149 kJ / 513 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...