Kebbeh (boulettes au bœuf et au boulgour)

Kebbeh (boulettes au bœuf et au boulgour)

3.7 3 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 pièces

Składniki

La pâte
  • de boulgour gros
    250 g
  • eau pour faire tremper le boulgour
  • d'oignon coupé en quatre
    90 g
  • gousse d'ail
    1
  • de viande de bœuf hachée
    250 g
  • de coriandre fraîche
    15 brins
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café
  • du sel
  • du poivre moulu
La farce
  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • de cannelle en poudre
    1 c. à soupe
  • de viande de bœuf hachée
    250 g
  • de pignons de pin
    20 g
  • huile de friture
La sauce
  • de yaourt à la grecque
    250 g
  • le jus d'un citron jaune
  • de zaatar
    2 c. à soupe
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • du sel
  • du poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 pièces

Kalorie 513 kcal / 2149 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...