Rghayef dial l'feran (crêpes feuilletées farcies)

Rghayef dial l'feran (crêpes feuilletées farcies)

3.4 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 pièces

Składniki

La farce
  • d'oignon rouge coupé en quatre
    130 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de poivrons rouges en morceaux
    130 g
  • de tomates en quartiers
    250 g
  • de persil frais
    10 feuilles
  • de coriandre fraîche
    10 feuilles
  • de viande de bœuf hachée
    250 g
  • du sel
  • de harissa (opcjonalnie)
    1 c. à café
La pâte
  • de semoule de blé dur fine
    150 g
  • de farine de blé
    150 g
  • de levure boulangère sèche
    2 c. à café
  • d'eau tiède
    150 g
  • huile d'olive pour le plan de travail

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 338 kcal / 1416 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...