Pancakes aux fruits secs et aux dattes

Pancakes aux fruits secs et aux dattes

4.2 13 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
12 portions

Składniki

  • 50 g d'amandes crues
    50 g de noisettes
  • 50 g de noix de pécan
    50 g de cerneaux de noix
  • 30 g de beurre et un peu pour les pancakes
  • 80 g de banane bien mûre en morceaux
  • 1 œuf
  • 250 g de boisson végétale à l'amande
  • 1 c. à café de sucre vanillé maison
  • 150 g de farine de blé
  • 75 g de flocons d'avoine
  • 2 c. à café de levure chimique
  • ½ c. à café de cannelle en poudre
  • 100 g de dattes dénoyautées en cubes (0,5 cm)
    100 g de fruits secs variés, en cubes (0,5 cm)
  • 100 g de fromage à tartiner

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 114.4 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 965.9 kJ / 230.9 kcal
Tłuszcz 11.2 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 29.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...