Pancakes aux fruits secs et aux dattes

Pancakes aux fruits secs et aux dattes

4.5 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
12 portions

Składniki

  • d'amandes crues
    50 g
    50 g de noisettes
  • de noix de pécan
    50 g
    50 g de cerneaux de noix
  • de beurre et un peu pour les pancakes
    30 g
  • de banane bien mûre en morceaux
    80 g
  • œuf
    1
  • de boisson végétale à l'amande
    250 g
  • de sucre vanillé maison
    1 c. à café
  • de farine de blé
    150 g
  • de flocons d'avoine
    75 g
  • de levure chimique
    2 c. à café
  • de cannelle en poudre
    ½ c. à café
  • de dattes dénoyautées en cubes (0,5 cm)
    100 g
    100 g de fruits secs variés, en cubes (0,5 cm)
  • de fromage à tartiner
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 230.9 kcal / 965.9 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 29.8 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 114.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...