Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 30 g de fécule de maïs
- 100 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 6 feuilles de brick
- 50 g de beurre
- 40 g de pistaches, non salées et hachées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1125 kJ / 270 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Pains batbout marocains
1h
Petits beignets chocolat et noisettes
3 Std. 10 Min
Petits fours aux amandes
30min
Batbout au fromage
30min
Café dalgona irlandais
10 min
Croquettes de thon panées à l'amarante
1h 30min
Brioches roulées salées
4h 45min
Msemen
40min
Porridge salé à l'avocat et à l'œuf
30min
Jus de fraises
10 min
Tortilla aux herbes
1 godz. 5 min