Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową

Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową

4.8 5 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje

Składniki

Sól rozmarynowa
  • 5 g soli gruboziarnistej
  • ⅔ łyżeczki rozmarynu, suszonego
Ziemniaki
  • 700 g wody
  • 350 g ziemniaka, sałatkowego (niemączystych, patrz wskazówka), małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ gałązki rozmarynu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 15911.7 mg
Białko 4 g
Kalorie 676 kJ / 161 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...