Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 300 g de harina de repostería
- 20 g de cacao puro en polvo
- 150 g de mantequilla fría en trozos
- 1 pellizco de sal
- 70 g de azúcar glas
- 2 yemas de huevo
- 25 g de leche entera fría
- 1 huevo batido
Relleno
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 200 g de chocolate negro para postres, en trozos
- 50 - 80 g de granos de granada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2704 kJ / 646 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 59.1 g
- Tłuszcz
- 42.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 57.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turrón de almendra, ron y pasas
8 Std. 20 Min
Turrón de nata y pistachos
24 Std.
Turrón crujiente dos chocolates
2 godz. 30 min
Helado de turrón
8 Std. 30 Min
Bizcocho y crema inglesa de horchata
12h 45min
Fudge blanco con pistachos y arándanos
40 Min
Panna cotta de té matcha
6h 10min
Paté de alcachofas y dátiles
5 Min
Helado de manzana y menta
8 Std. 20 Min
Carpaccio de remolacha con burrata (Pelar)
1h 25min
Postre de mandarinas estofadas
10 min
Polvorones de limón
13h