Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca
-
2
cucharaditas de sirope de cebada malteada
lub 2 cucharaditas de miel - 200 g de yogur natural
- 500 g de harina de fuerza
- 2 cucharaditas rasas de sal (10-12 g)
- 1 cucharadita de aceite para engrasar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 8487 kJ / 2028 kcal
- Białko
- 69.9 g
- Węglowodany
- 383.8 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Sód
- 4832.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3 Std.
Pan blanco
3h 10 min.
Pan de lino y patata
2 godz. 45 min
Pan pide integral (Pide ekmek)
2 Std. 40 Min
Pan de yogur (larga fermentación)
16h 10 min
Tostas de pan de albahaca, queso a las hierbas con piñones y aceite de limón
1h 50 min.
Masa madre en polvo
24h 10min
Pan de molde con masa madre
16h 45min
Pan gallego con masa madre
15ωρ. 30 λεπτ.
Masa madre de manzana y trigo
48 Std. 20 Min
Panecillos artesanos
1h 30min
Panecillos de leche
4 godz. 30 min