Urządzenia i Akcesoria
Kremowy „serek” z nerkowców
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
170 g orzechów nerkowca
-
300 g gorącej wody
-
1 ząbek czosnku
-
25 g wody mineralnej, niegazowanej
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki octu jabłkowego
-
15 g szczypiorku, świeżego posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
306.9 mg
Białko
10 g
Kalorie
1061.7 kJ /
253.8 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
14.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini
30 min
Makaron z pesto z groszku
30 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Tofu tikka masala
55 min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 min
Sos do potraw z grilla
15 min
Przyprawa za'atar
5 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Twarożek ziołowy
10 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min