Verduras al vapor con kéfir

Verduras al vapor con kéfir

4.2 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

Aderezo de kéfir
  • 8 - 10 tiras de piel de limón solo la parte amarilla
  • 1 diente de ajo
  • 10 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 125 - 130 g de kéfir
    125 - 130 g de yogur natural
  • 40 g de aceite de oliva
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
Verduras al vapor
  • 500 g de agua
  • 400 g de ramilletes de coliflor
  • 400 g de zanahorias pequeñas limpias o ligeramente peladas
    1 manojo de zanahorias tiernas, limpias o ligeramente peladas
  • 200 g de judías verdes redondas frescas
  • brotes germinados para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 161.9 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 858 kJ / 205 kcal
Tłuszcz 11.7 g
Błonnik 9.1 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 24.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...