Salmón al vapor con verduras y arroz

Salmón al vapor con verduras y arroz

4.0 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
1 ración

Składniki

  • de cebolleta en rodajas de 5 mm
    50 g
  • de calabacín en rodajas de 5 mm
    70 g
  • tomates cherry en mitades
    5
  • de lomo de salmón fresco sin piel ni espinas
    150 g
  • de sal
    3 - 4 pellizcos
  • de pimienta negra molida
    1 pellizco
  • de zumo de limón
    1 - 2 chorritos
  • de limón de aprox. 3 mm
    2 rodajas
  • de agua
    1000 g
  • de arroz de grano largo
    60 g
  • de pasas sin semillas (opcjonalnie)
    15 g
  • palo de canela
    ½
  • vainas de cardamomo
    2
  • de azúcar
    2 pellizcos
  • de cúrcuma molida
    ¼ de cucharadita

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 489 kcal / 2048 kJ
Białko 35.5 g
Tłuszcz 20.9 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 590.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...