Polpettine di patate e tacchino

Polpettine di patate e tacchino

4.8 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 pezzi

Składniki

Purè di patate
  • 300 g di patate a pasta farinosa pelate e a fette (0.5 cm)
  • 105 g di latte
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di burro
  • 1 pizzico di noce moscata (opcjonalnie)
Polpettine
  • 150 g di cipolla a pezzi
  • 60 g di gambo di sedano a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b. tritato per guarnire
  • ½ cucchiaino di foglie di salvia secca
  • ½ cucchiaino di sale alle erbe
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di carne di tacchino, senza pelle e disossata cotta al forno
  • 3 uova grandi
  • 120 g di pangrattato
  • olio per frittura

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 5 g
Kalorie 247 kJ / 59 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...