Pesce al sale con verdure e dressing all'arancia

Pesce al sale con verdure e dressing all'arancia

4.9 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 arancia, preferibilmente biologica scorza e succo
  • 3 rametti di erbe aromatiche fresche miste le foglioline
    3 cucchiaini di erbe aromatiche miste secche
  • 1200 g di sale grosso
  • 55 g olio extravergine di oliva
  • 2 cucchiaini di aceto
  • 1 pizzico di aglio in polvere
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 9 rametti di timo fresco
  • 2 pesci interi, eviscerati e puliti (vedere consigli)
  • 600 g di verdure miste a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di acqua

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1 mg
Białko 51 g
Kalorie 1593 kJ / 381 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...