Wersje kompatybilne
Fiori di zucca ripieni di patate, scamorza e prosciutto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di scamorza a pezzi
- 100 g di prosciutto cotto a pezzi
- 500 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a fette sottili
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 12 fiori di zucca puliti, privati del pistillo
- pangrattato q.b.
- burro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 366.5 kJ / 87.6 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 205.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di zucchine e ricotta
40 min
Melanzane alla messinese
30 min.
Gattò di patate e spinaci
2óra
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 godz. 30 min
Polpette di peperoni
1h
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Flan di zucchine e mozzarella
50min
Spaghetti alla checca
40 min
Panada sarda di salsiccia e patate
45 min
Sformato tricolore
1 godz. 30 min
Sformatini di patate con cuore filante
40 min
Crostata di pomodori con pesto
1 godz. 30 min