Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
130
g de lait, et un peu pour la dorure
lub 130 g de crème fraîche, et un peu pour la dorure -
20
g de levure boulangère fraîche
lub 10 g de levure boulangère sèche - 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour fariner
- 4 œufs
- 10 g de sel
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre doux, froid, coupé en morceaux
- 1 jaune d'œuf, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 829 kJ / 197 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Pain cocotte
2h 20 min
Baguette viennoise
2 Std. 30 Min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Petits pains au lait
1 Std. 45 Min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2 Std.
Briochettes feuilletées
2u. 45min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20 min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3u. 25min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Brioche "super bonne"
3hod.