Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de beurre doux, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 180 g d'œufs (3 œufs moyens env.)
- 180 g de sucre en poudre
- 2 pincées de sel
- 180 g de farine de blé
- 5 g de rhum
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1309 kJ / 313.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
-
Basiques - Gâteaux et biscuits 11 Przepisów, Francja
-
Best of avec le Sensor 27 Przepisów, Francja
-
Cakes salés et sucrés avec le Sensor 31 Przepisów, Francja
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Grands classiques avec le Sensor 23 Przepisy, Francja
-
Grands classiques - version sucrée 10 Przepisów, Francja
Alternatywne przepisy
Madeleines
30min
Cake à la vanille
1 Std.
Cake à la noix de coco
55 min
Gâteau marbré
2h
Gâteau au yaourt
40min
Gaufre brownie
30min
Muffins au chocolat
35min
Brownie
45min
Marbré express au chocolat
45min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55 min
Quatre-quarts aux poires
55 min
Gâteau Émilie
45min