Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 140 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 12 parts
- Kalorie
- 10006 kJ / 2385 kcal
- Białko
- 33.3 g
- Węglowodany
- 279.6 g
- Tłuszcz
- 124.4 g
- Błonnik
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Shortbread caramel au beurre salé
2 Std. 25 Min
Petites chouquettes
40min
Paris-brest
3h 10 min.
Génoise
50min
Pâte sucrée
1h 50 min.
Galette des Rois express
50min
Pâte brisée XL
10min
Tarte amandine aux poires
3 Std. 25 Min
Tarte aux fraises, pâte sablée à la pistache
2h 10min
Gaufres liégeoises
2h
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 godz. 45 min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min