Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 100 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 70 g de sucre en poudre
- 45 g de lait
- 40 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 4 pommes acidulées, épluchées et coupées en morceaux
La crème
- 70 g de beurre doux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1340 kJ / 315 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
-
Best of avec le Sensor 27 Przepisów, Francja
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Cookidoo à table 2021 10 Przepisów, Francja
-
Envie de pomme 10 Przepisów, Francja
-
Grands classiques avec le Sensor 23 Przepisy, Francja
-
Les gâteaux avec le Sensor 64 Przepisy, Francja
-
Recettes du quotidien vol. II 9 Przepisów, Francja
Alternatywne przepisy
Gratin de poire aux amandes
45min
Moelleux à la clémentine
50min
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min
Quatre-quarts aux poires
55 min
Moelleux aux pommes
1 Std.
Flaugnarde aux poires
50min
Gâteau Émilie
45min
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min
Tarte poire-chocolat
55 min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 Std.
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1 Std.