Rye Kaiser rolls

Rye Kaiser rolls

5.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
8 pieces

Składniki

Poolish
  • water
    100 g
  • dried instant yeast
    1 pinch
  • baker's flour
    70 g
  • rye flour
    30 g
Dough
  • water
    200 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • baker's flour plus extra to dust
    300 g
  • rye flour
    100 g
  • unsalted butter
    20 g
  • sea salt
    2 tsp
  • barley malt powder (see Tip)
    3 tsp
  • molasses
    2 tsp
  • extra virgin olive oil to grease
  • milk to brush
  • caraway seeds to sprinkle (optional)

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 251.9 kcal / 1053.8 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 3.2 g
Węglowodany 47.7 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 476.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...