Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 100 g water
- 1 pinch dried instant yeast
- 70 g baker's flour
- 30 g rye flour
Dough
- 200 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 300 g baker's flour, plus extra to dust
- 100 g rye flour
- 20 g unsalted butter
- 2 tsp sea salt
- 3 tsp barley malt powder (see Tip)
- 2 tsp molasses
- extra virgin olive oil, to grease
- milk, to brush
- caraway seeds, to sprinkle (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1053.8 kJ / 251.9 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 476.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spiced Almond Milk
15 Min
Witches' Finger Cookies
2 Std.
Ruby Red Grapefruit Paloma
10min
Beurre noisette emulsion (L'Atelier Gourmet Food)
20min
Sea Salt Caramel Cookies
24 Std. 50 Min
Chocolate Chews
1h 40min
Angel Food Cake
1sa 10 dk
Cream of Lotus
40min
Marzipan bites
45min
Plum slice
1 Std. 30 Min
Italian Savory Cheesecake
4óra 20p
Lemon Poppy Seed Loaf
1sa 10 dk