Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 100 g water
- 1 pinch dried instant yeast
- 100 g baker's flour
Dough
- 200 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour, plus extra to dust
- 20 g unsalted butter
- 2 tsp sea salt
- 3 tsp barley malt powder (see Tips)
- extra virgin olive oil, to grease
- milk, to brush
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1040.7 kJ / 248.7 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 475.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche buns baked in a cast iron pot
2 Std.
Pumpkin Butter
35min
Pickled Onions (TM6)
30min
Piri-piri spatchcock chicken
1 Std. 30 Min
Chilli crunch (Thermomix® cutter, TM6)
25min
Peach Cobbler
2 godz. 35 min
Citrus mascarpone semifreddo with Manjimup walnut & cacao nib dukkah (Russel Blaikie)
13h
Pumpkin Cinnamon Rolls
3u. 40min
Pizza in Bianco
1 Std. 20 Min
Greek pita breads
1h 15min
Sourdough pizza base
3h 5 min
Kaiser rolls filled with cheesy chicken filling
40min