
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 100 g water
- 1 pinch dried instant yeast
- 100 g baker's flour
Dough
- 200 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour plus extra to dust
- 20 g unsalted butter
- 2 tsp sea salt
- 3 tsp barley malt powder (see Tips)
- extra virgin olive oil to grease
- milk to brush
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 248.7 kcal / 1040.7 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Węglowodany
- 46 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Sód
- 475.5 mg