Pizza log

Pizza log

4.6 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 portions

Składniki

Dough
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing
    20 g
  • lukewarm water
    110 g
  • sugar
    ½ tsp
  • dried instant yeast
    1 tsp
  • baker's flour plus extra for dusting
    200 g
  • salt
    ½ tsp
Tomato and mozzarella filling
  • garlic clove
    1
  • tomato cut into quarters and deseeded
    1
  • tomato paste
    50 g
  • dried oregano
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches
  • mozzarella cut into pieces (3 cm)
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 901.5 mg
Białko 17.9 g
Kalorie 1812 kJ / 431.4 kcal
Tłuszcz 21.8 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Węglowodany 38.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...